E-Bülten Üyeliği

Terakki Vakfı ve Okullarından gönderilen her türlü haber, bilgi ve tanıtım içeriklerinden bu forma yazdığım elektronik ileti adreslerim aracılığıyla haberdar olmak istiyorum.
KAPAT

Yemek Hizmetleri

"Tadı Damaklarda Kalacak Bir Gelenek"

Terakki’de öğrencilere, öğretmenlere ve tüm personele yemek 1959 yılında, bugün rahmet ve sevgi ile andığımız Kadri Emre tarafından verilmeye başlandı.

Kadri Bey’in yemekleri, sabahtan derslere başlayıp, ders aralarında koşuşturup duran ve öğle saatlerinde fena halde acıkan öğrenciler için tadına doyum olmayan bir ziyafetti.

Kadri Bey’in yemeklerini silip süpüren Terakki öğrencilerinden birisi de oğlu M. Tuna Emre idi. Tuna Emre 1958 yılında Şişli Terakki Lisesi’nden mezun oldu. Babasının hukukçu olmasını istemesi üzerine Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini sürdürdü ve diplomasını aldı ama hukukçu olmadı. Gelenek ağır basmıştı. Tuna Emre, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan "Ustalık Belgesi" aldıktan sonra Terakki’nin yemek hizmetlerini babası Kadri Bey’den devraldı.

Ama gelenek bu noktada bitmedi. Şişli Terakki yemekhanesinde Tuna Emre’nin yemeklerini yiyenler arasında oğlu Arcan Emre de vardı. Arcan, lise diplomasını aldıktan sonra, Londra’ya yiyecek-içecek öğrenimine gitti. Döndükten sonra da diploma ve takdirnameleri ile babasının ortağı oldu.

Şimdi Tuna ve oğlu Arcan Emre sıralarından yetiştikleri Terakki’den başka, İstanbul’da Amerikan Robert Koleji, Kemer Country Hisar Eğitim Vakfı, Özel ENKA Okulları, Bilgi Lisesi gibi önemli eğitim kurumları ile çok sayıda büyük ticari kuruluşun yemek hizmetini veriyorlar.

Terakki öğrencilerinin okuldan mezun olduktan yıllar sonra da damaklarında kalacak tadın gizi biraz da bu gelenek galiba.

Mutfak, Yemek Salonları Ve Kantinler

  • Yemek Şirketi, ISO 9001 (Kalite Sistemi) ve HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi - Gıda Emniyeti Sistemi) belgelerine sahiptir.
  • Tüm mutfak personelinin hijyen eğitimi aldığı Terakki Okulları’nda, 127 kişi çalışmaktadır.
  • Her üç ayda bir uygun testler yapılarak mikrop ve virüs taşıyıp taşımadıklarına bakılır.
  • Mutfak, 500 metrekarelik alanın içindeki donanımlarının dışında, et, sebze, ve şok buzhaneleri ile çeşitli ebatlarda dipfrizlerden oluşur.
  • Yemek üretimi, tesislerimizde gerçekleştirilir.
  • Yemek üretiminde kullanılan ham maddeler ve yardımcı ham maddelerin hijyenik kontrolleri dünya standartlarına uygun olarak mal kabulü sırasında, pişirilen yemekler servise çıkmadan önce ve mutfak içinde kurulu laboratuvarda, tam gün hizmet veren gıda mühendisleri nezaretinde yapılır.
  • Eğitim Tesisleri’nde dört adet yemek salonu ve Anaokulu iç servisinden başka, İlköğretim, Lise ve Spor Tesisleri’nde ayrıca dört adet kantin bulunmaktadır.
  • Eğitim Tesisleri’nde öğrenciler, öğretmenler ve tüm çalışanlarıyla her gün 2200 kişi yemek yemektedir.

Velilerimiz yemek konusunda her türlü başvurularını aşağıda belirtilen, telefon ve e-posta adresine yapabilirler.

Lütfen bizi arayın. Eleştirilerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz.

Anaokulu ve İlköğretim Okulu (1-5. sınıflar): 0212 351 15 32

İlköğretim Okulu (6-8.sınıflar) ve Lise: 0212 351 04 48

Yemek müteahhitliği hakkında daha fazla bilgi için;

www.askurcatering.com.tr

SİZİ BİZ ARAYALIM

SİZİ BİZ ARAYALIM

Çocuğunuzu kaydettirmeyi düşündüğünüz okul aşağıdakilerden hangisidir?

Anaokulu
İlkokul
Ortaokul
Lise

Kaydettirmeyi düşündüğünüz okul yerleşkesi hangisidir?

Levent
Tepeören

Kaydettirmeyi düşündüğünüz sınıf hangisidir?

Terakki Vakfı ve Okullarından gönderilen her türlü haber, bilgi ve tanıtım içeriklerinden bu forma yazdığım elektronik ileti adreslerim aracılığıyla haberdar olmak istiyorum.