Plastik Sanatlar

Yaratıcı, kendine güveni olan, estetik beğeni düzeyi gelişmiş, yaşama olumlu bakan, dünyaya ve yakın çevresine karşı duyarlı ve hassas olmayı başarabilen, nitelikli gençler yetiştirmeyi; Sanat nedir? Niçin vardır? Sanatın işlevi nedir? sorularına sağlıklı yanıtlar vermeyi ve öğrencilerimizin çağdaş yaşamda yerlerini almalarını amaçlamaktayız.

Hedeflerimiz

Öğrencilerimizi birbirleriyle yarıştırmadan, kıyaslamadan, cesaretlerini kırmadan, onları destekleyerek “Resim Sanatı Eğitimi” veririz. Verdiğimiz sanat eğitimiyle de bireylerin tasarlayabilme yeteneklerini geliştirerek; yaratıcı ve üretken olmalarını hedefliyoruz.

Öğretim Uygulamalarımız

Her öğrencinin yaratıcı bir yönü vardır. Bireysel yaratımlarda ifade özgürlüğü sağlayarak öğrencilerimizin fikir ve heyecanlarını aktarmalarının önemini üst düzeyde tutmaktayız. Öğrencilerimizin yorum yapabilmelerini destekleyen ortamı hazırlamaya önem vermekteyiz.

Her türlü olanağa sahip resim atölyelerimizde derslerimizi yapmaktayız. Lisede seçmeli olarak okutulan Resim dersine istekli öğrencilerimiz ideal sayıyı oluşturmaktadır.

Resim

Amaçlarımız

Sanat ve insanı irdelerken, bilim ve sanat ilişkisinin toplum üzerindeki etkileri konusunda fikir sahibi olmaları sağlanmaktadır. Görsel anlatım ve estetik ilişkilerini, resmin temel kuralları içinde, canlı ve cansız modelden resim çalışmalarıyla derinlik fikrine ulaşarak, resmin diğer sanat dallarıyla ilişkilerini anlayarak öğrencilerimizi bir bütünlüğe götürmeyi amaçlamaktayız.

Hedeflerimiz

Eğitim süresi içinde yeteneği ortaya çıkan, plastik sanatları meslek ve yaşam biçimi olarak seçmek isteyen öğrencilerimize daha yoğun eğitim vermek ve ilgili alanlara yönlendirmek hedeflerimizin başında gelmektedir.

Öğretim Uygulamalarımız

Lise Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda resim dersi seçmeli ders olarak yapılmaktadır. Derslerin, resim atölyelerinde sanat eğitiminin bir parçası olan klasik müzik eşliğinde yapılması önemli bir çalışma disiplini sağlamaktadır. Ayrıca; teknik donanımlar, slayt, film, video kasetleri ve reprodüksiyonlar, çeşitli teknik uygulamaları anlatan görsel malzemeler kullanılmakta; bazı önemli sanatçıların hayatını ve sanatını konu alan filmler izlettirilmektedir.

Plastik Sanatlar eğitiminde; Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda nokta-çizgi tekniklerinin uygulanmasıyla desen çalışmalarına başlanır. Nokta ve çizgi çalışmalarıyla resim konularına uygun olarak yapılacak renkli teknikler seçilir. Renkli teknikler, kâğıt üzerine sulu boya(mürekkep), guaj boya, akrilik boya teknikleriyle uygulanır. Derslerimizde büyük boyutlarda tuval üzerine akrilik boya uygulamalarıyla yaptırdığımız resim çalışmalarına önem vermekteyiz.

M.E.B. müfredat programı doğrultusunda plastik sanatlar eğitiminde nokta-çizgi, ışık-gölge, gözleme-çözümleme-düzenleme çalışmaları ile form–biçim çağrışımları üzerinde renkli resim teknikleri ile çalışmalar yaptırılmaktadır. Grafik resim çalışmaları ile grafik sanatının da farkında olmalarına ve grafik tasarımları yapmalarına olanak sağlanmaktadır.

2005 – 2006 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte Heykel Atölyesi de açılarak resimle birlikte heykel çalışmalarına başlandı. Resim dersleri ile paralel olarak öğrencilere Heykel atölyesinde heykel dersleri de verilmektedir.

 

 

 

Bilgi Talebi

Bilgi Talebi






    Lütfen formu göndermeden önce " Anaokulu için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " İlkokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Ortaokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Lise için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     










    Bu Formda alınan kişisel iletişim bilgileri talep ettiğiniz yerleşke, okul, sınıf seçeneklerine göre kayıt bilgilerinin size iletilebilmesi için talep edilmektedir. Başka bir amaçla kullanılmayacak, 3. Şahıs ya da kurumlar ile paylaşılmayacaktır.)