Sosyal Bilimler ve Felsefe

Sosyal Bilimler ve Felsefe Bölümümüz bünyesinde Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri bulunmaktadır.

Bölümümüzün tüm derslerinde temel çerçevemiz, içinde yaşadığımız dünyayı; ulusal, bölgesel ve küresel meseleleri tarihsel bir perspektif ve bilimsel metodoloji ile değerlendirme becerisine sahip; çoğulcu değerlerin kıymetini bilen, her türlü ayrımcılığın karşısında duracak; sadece topluma karşı değil, tüm canlılara ve doğaya karşı da sorumlu birey ve vatandaşlar yetiştirmektir.

Bu nedenle öğrencilerimizin entelektüel gelişimini sağlamak üzere tüm derslerimiz gerekli akademik bilginin yanı sıra, çok çeşitli basamaklarla tasarlanan okuma, yazma, metodolojik ve eleştirel düşünme, araştırma becerileri gibi sosyal bilimler becerilerini kazandırma; bilgi ve beceri eğitimini muhakeme etme becerisi ile tamamlama gayretiyle yapılandırılmaktadır.

Yine tüm ders konularımızı yapılandırırken Sosyal Bilimler alanında üretilen “bilgi”nin niteliği üzerinde durarak öğrencilerimizi çok çeşitli belge ve bilgi kaynakları ile karşılaştırarak olgusal değil, kavramsal; genel kabule dayalı tanımlamaların aktarımına dayanmayan, yaklaşımlar ve argümanlar üzerinden tartışmalı ve eleştiriye açık bir çerçeve kurmaya özen gösteriyoruz.

Derslerimizde, geribildirim ve ölçme-değerlendirme süreçleri de temel yaklaşımımızla bağlantılı olarak yeniden yapılandırılmakta; öğrencilerimizin akademik bilgi, beceri gelişim süreçlerinin bir parçası olarak tanımlanmaktadır.

Nitelikli bir Sosyal Bilimler eğitimi inşa etme çabamızda ders içi ve ders dışı etkinliklerimizi de aynı yaklaşımla ve öğrencilerimizin etkin olacağı şekilde tasarlıyoruz.

Bölümümüz rehberliğinde Tarih, Felsefe ve Çevre kulüplerinde sürdürülen çalışmaların; öğrenci sunumları, forumlar, atölyeler formatında yürütülen öğrenci çalışmalarının yanı sıra; öğrencilerimizi alanında önemli çalışmalar yapan akademisyen ve araştırmacılarla buluşturduğumuz konferans ve söyleşilere de önem vermekteyiz.

Birçok başka etkinliğin yanında gelenekselleşen etkinliklerimiz şunlar:

Terakki Tarih Günleri: Lise öğrencilerinin Tarih alanında yürüttüğü en uzun soluklu etkinliklerden biri olan Terakki Tarih Günleri, çeşitli okullardan gençlerin, öğretmenlerin ve araştırmacı/akademisyenlerin bir araya geldiği karşılıklı bir öğrenme ve tartışma süreci. Gençlerin tarihimizin tartışmalı alanlarında araştırma, öğrenme, paylaşma ve tartışma kültürü oluşturmalarını desteklemesinin yanı sıra, temel bir tarihsel perspektif geliştirmelerine de katkı sağlıyor.

Düşle Düşme Sosyal Sorumluluk Projesi: Terakki Birikimini Paylaşıyor programı çerçevesinde yürüttüğümüz bu projede amacımız, öğrencilerimizin akademik ve kültürel alanlarda doğal farklılıklardan oluşan eşitsizlikleri gidermek adına Tepeören Yerleşkesi kardeş okulumuz öğrencileri için etkinlikler tasarlayarak sürdürebilir fayda sağlamaları. Bu doğrultuda oluşturduğumuz atölyelerde öğrencilerimizin birikimlerini katılımcılarla paylaşacağı, akademik ve sosyal yetenek ve becerileri destekleyecek eğitimler yer alıyor. Projenin Çalıştay bölümü ise İstanbul’da sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten liselerden öğrencilerin bir araya geldiği bir atölye çalışması ve panelden oluşuyor.

Bilgi Talebi

Bilgi Talebi






    Lütfen formu göndermeden önce " Anaokulu için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " İlkokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Ortaokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Lise için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     










    Bu Formda alınan kişisel iletişim bilgileri talep ettiğiniz yerleşke, okul, sınıf seçeneklerine göre kayıt bilgilerinin size iletilebilmesi için talep edilmektedir. Başka bir amaçla kullanılmayacak, 3. Şahıs ya da kurumlar ile paylaşılmayacaktır.)