Sosyal Bilgiler Derslerinde; öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme, etkili iletişim becerilerine sahip, demokratik vatandaşlık bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri hedeflenir.
Sosyal Bilgiler Dersi programı; öğrencilerimizin yaşam boyu ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, beceri ve davranışlara sahip bireyler olarak yetişmelerini amaçlar. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde; kişisel, sosyal ve akademik açıdan yetkinlikler kazanmalarını sağlar.
Hedeflerimiz
Öğrencilerimizin;
- Haklarını ve sorumluluklarını bilen, kendini ifade edebilen, dünyada ve ülkesinde olup biten olaylara duyarlı bireyler olmaları,
- Yaşadığı çevre ile dünyanın genel coğrafi özelliklerini tanıyarak insan ile çevre arasındaki etkileşimi açıklamaları ve mekânı algılama becerilerini geliştirmeleri,
- Türk kültürünü ve tarihini oluşturan temel öge ve süreçleri kavrayarak, kültürel mirasın korunması ve geliştirilmesi için çaba göstermeleri,
- Bilimsel düşünmeyi temel alarak bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretmede akademik dürüstlüğü temel almaları,
- Demokratik değerleri yaşam tarzı olarak benimsemeleri,
- Katılımın önemine inanarak, kişisel ve toplumsal sorunların çözümü için kendine özgü görüşler ileri sürebilmeleri,
- Uluslar arasında ayrılıklar inşa etmek yerine, köprüler oluşturacak olan dostluk ve barış duygularını geliştirmeleri, farklı inanç ve yaşayışlara hoşgörü ile yaklaşabilmeleri hedeflenir.
Öğretim Uygulamalarımız
Sosyal Bilgiler Derslerinde;
- Her öğrencimizin öğrenme ihtiyacına yanıt üretecek, farklı öğrenme biçimlerine uygun alan yaratan bir öğretim tasarımı ile yöntem ve tekniklerde çeşitliliğe yer verilir.
- Öğrencilerimizin hazırbulunuşlukları, ilgileri, öğrenme stilleri gibi farklılıklarından yola çıkarak her öğrencimiz deneyimini bir ileri düzeye taşıması için desteklenir ve sorumluluk bilincine sahip bireyler olmaları hedeflenir.
- Öğrencilerimiz, fikirlerini ifade edebilme, yetenekleri ile derslerimizin merkezinde olma ve fikir alışverişi yaparak sorgulama becerisi geliştirmeleri için desteklenir.
- Öğrencilerimize öğrenme sürecinde deneyimlerin kullanılmasına ve çevreyle etkileşim kurulmasına olanak yaratan alanlar sağlanır. Kültürel mirası tanımak ve sahip çıkılmasını sağlamak için müze eğitim çalışmaları yapılır, tarihi yerlere geziler düzenlenir.
- Öğrencimiz düşünmeye, soru sormaya ve görüş alışverişi yapmaya teşvik edilir.
Etkinliklerimiz
1. Geziler
– Arkeoloji Müzesi Gezisi
– Ankara Gezisi
– İslam Eserleri Müzesi Gezisi
– Rönesans’ın İzleri: İtalya Gezisi
2. Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri
3. Alanında Uzman Konuklarla Söyleşiler
4. Öğrenci Sunumları