Tepeören Yerleşkemizde lise öğrencilerimizin kardeş okulumuz Cemil Türker Ortaokulundan gelen öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği bu yılki teması “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” olan “Düşle Düşme” projemizin atölye çalışmaları 10 Kasım Cumartesi günü başladı.
Terakki Birikimini Paylaşıyor Programı içinde yer alan “Düşle Düşme” projemiz, iki yıl önce okulumuzda “Çingene Pembesi Bir Düş” ismiyle düzenlenen ve geçen sene “Düşle Düşme” ismini alan sosyal sorumluluk projelerinin devamı olacak şekilde yapılandırıldı. Bu projede amacımız, akademik ve kültürel alanlarda doğal farklılıklardan oluşan eşitsizlikleri gidermek adına yeteneği olan ama geliştirmeye fırsat bulamamış temas halinde olduğumuz öğrencilere etkinlikler tasarlayarak sürdürebilir fayda sağlamak. Bu doğrultuda Tepeören Yerleşkemizde oluşturduğumuz atölyelerimizde öğrencilerimizin birikimlerini katılımcılarımızla paylaşacağı, akademik ve sosyal yetenek ve becerileri destekleyecek eğitimler planlandı.
Bu yılki projemizin amacı; katılımcı öğrencilerde toplumsal cinsiyet rollerinin tartışılmasını, kız ve erkek çocukların akademik ve kültürel alanlarda becerilerini fark etmelerini sağlamak; özellikle kız öğrencilerin yaşayabileceği olumsuzlukları yenme becerilerini geliştirmek ve eğitimcilik yapacak öğrencilerimizde de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan sorunları aşma yönünde çözüm üretme becerilerini geliştirmek.
Haberin ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz.
