Dünya Uzay Haftası Etkinlikleri
Her iki yerleşkemizde ortaokul 4., 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz 4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere katılacak.
5. sınıf öğrencilerimiz; Fen Bilimleri dersi “Güneş, Dünya ve Ay” ünitesinde, Ay’ın evreleri konusunda öğrendikleri bilgileri kullanarak doğal uydumuz Ay’ın farklı konumlarda, farklı şekillerde görüldüğünü yapacakları modellerle sergileyecekler.
6. sınıf öğrencilerimiz; “Güneş Sistemi ve Tutulmalar” ünitesi kapsamında istedikleri gezegenleri seçip, gezegenin görselleri ve özelliklerinin bulunduğu, yaratıcılıklarını kullandıkları rengarenk kitap ayraçları tasarlayacaklar. Güneş ve Ay tutulmalarını ve aralarındaki farkları farklı modeller üzerinden gözlemleyecekler.
7. sınıf öğrencilerimiz; “Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitesi kapsamında “Takımyıldızları” konusunda renkli oyun hamurları ile kendi takımyıldızlarını oluşturarak öğrendikleri bilgileri pekiştirecekler. Ayrıca yaşadıkları çevrede gece gökyüzü fotoğrafı çekerek Bortle-Dark Sky ölçeğine göre yaşadıkları bölgedeki ışık kirliliğini değerlendirecekler.
-
Çarşamba
410Ekim Ekim
2023