Frankofoni Haftası (5-8.sınıf)
Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, Fransızca Dili Bayramı olan Frankofoni Haftası’nda Fransızcayı tanıma, dilin kültürünü ve Fransız yaşayış tarzını öğrenmek adına yapılacak etkinliklerde öğrencilerimiz, Frankofon ülkeleri sunum ve videolar aracılığıyla tanıyıp Frankofon ülkelerinin özelliklerini anlatacak ve geleneksel kostümleriyle defile yapacaklar.
6. sınıf öğrencilerimiz, öğrendikleri Fransızca kelimeler ve Fransa’nın sembollerini kullanarak T-shirt tasarlayacaklar.
7. sınıf öğrencilerimiz , Türkçeden Fransızcaya geçen kelimelerle ilgili bir çalışma yapacak, Francophonie ve Fransız Kültürü ile ilgili sunumlar izleyecek ve Fransa’nın bölgelerinin unlu ve geleneksel yemekleri ile ilgili tanıtımlar yapacaklar.
-
Pazartesi
2125Mart Mart
2022