DŞMUN’19: Gerçeği Görmek

 “İyisiyle, kötüsüyle, kaybetsek de kazansak da her zaman kazançlı çıktığımız, yaptığımız hataların da bizi geliştirecek birer tecrübe olduğunu gördüm. Her açıdan kendime çok şey kattığım ve hepimizi geliştiren biraz daha büyüten, yükselten güzel bir tecrübe oldu.” Cansu Köseoğlu (11C)

Her iki yerleşkemizden lise MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencilerimiz, “Gerçeği Görmek: otokratik müzakerelerin zorlamasıyla süregelen siyasi döngülerin kırılması”” temalı DŞMUN konferansındaydı. Terakkili öğrenciler, 10 – 13 Ekim tarihleri arasında 23 okuldan yaklaşık 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen DŞMUN (Darüşşafaka MUN) konferansında delegelik yaptı. MUN konferanslarında öğrenciler, Birleşmiş Milletleri simülasyon yoluyla öğreniyor, dünya sorunlarını ele alıyor.

Levent Yerleşkemizden STIMUN (Şişli Terakki MUN) Kulübümüz bu konferansta Çin, Sudan, Japonya ve NorveçTTMUN (Terakki Tepeören MUN) Kulübümüz ise FransaIran, Endonezya, Romanya ve Venezüella ülkelerini  temsil etti. Ayrıca STIMUN Kulübümüzden Söz Başak Uçar (11F) Silahsızlanma Komitesinde, TTMUN Kulübümüzden  Eren Kilerci (12A) İnsan Hakları Komite’sinde oturum başkanlığı yaptılar.

DŞMUN’19 konferansı öncesinde öğrencilerimiz, takım kaptanları liderliğinde birçok toplantı yaparak temsil edilecek ülkeleri araştırdı ve ülke raporlarını hazırladılar. Daha sonra konferans süresince tartışılacak olan gündem maddelerini araştırarak sorun tespiti ve çözüm önerileri üzerine çalışmalar yaptılar. Komite oturum başkanları tarafından hazırlanmış raporları incelediler. Bu çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz yasa tasarı taslaklarını oluşturmaya başladılar.

Konferans süresince öğrencilerimiz kulis çalışmalarını tamamlayarak hazırlamış oldukları yasa tasarı taslaklarını diğer katılımcılar ile paylaşarak daha gerçekçi ve uygulanabilir çözümler araştırdılar. Gerekli oy çokluğunu sağlayan öğrenciler tasarı taslaklarını onay kurulundan geçirdikten sonra komitelerinde tasarı başkanlığı yaptılar. Uzun ve hararetli tartışmalar, kürsü konuşmaları yaparak tasarılarını savunmaya çalışan öğrencilerimiz, oldukça başarılı bir takım çalışması da sergileyerek tasarılarını komite oylamasından geçirmeye çalıştılar.

Haberin ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz.

 

Bilgi Talebi

Bilgi Talebi






    Lütfen formu göndermeden önce " Anaokulu için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " İlkokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Ortaokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Lise için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     










    Bu Formda alınan kişisel iletişim bilgileri talep ettiğiniz yerleşke, okul, sınıf seçeneklerine göre kayıt bilgilerinin size iletilebilmesi için talep edilmektedir. Başka bir amaçla kullanılmayacak, 3. Şahıs ya da kurumlar ile paylaşılmayacaktır.)