“Kentte İnsan İzleri” Temalı Fotoğraf ve İnceleme Yazısı (Lise Öğrencileri)
Sosyal Bilimler ve Felsefe Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği bu yarışma, merhum Vedat Kaya öğretmenimizin “İnsanı anlamadan coğrafya anlaşılamaz” sözünden hareketle “Kentte İnsan İzleri” teması altında fotoğraf ve inceleme yazısı kategorilerinde düzenlenmiştir. (Yarışma 11 Mart Çarşamba günü sonlandırılacaktır.)
Yarışma ile öğrencilerin kent mekânlarını yalnızca fiziksel bir çevre olarak değil, insan–mekan ilişkisi çerçevesinde değerlendirebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerin, kenti; insanın gündelik yaşamı, ilişkileri, alışkanlıkları ve toplumsal yapılarla birlikte okuyabilmeleri hedeflenmektedir.
Etkinlik sürecinde öğrencilerimizin gözlem yapma, sorgulama ve yorumlama becerilerinin geliştirilmesi; gündelik yaşam pratikleri üzerinden toplumsal yapıyı anlamlandırmaları ve bu birikimi yazılı ve görsel anlatım yoluyla ifade edebilmeleri amaçlanmaktadır. Böylece öğrencilerimizin beşerî coğrafyaya yönelik farkındalıklarının fotoğraflar aracılığıyla artırılması, eleştirel düşünme becerilerini yazılı anlatıma yansıtmaları ve bu süreçte analiz etme, çıkarımda bulunma ve yorumlarını temellendirme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
-
Cuma
13Mart
2026