Öykü Yazarı Nursel Duruel Konuğumuzdu

Tepeören Yerleşkemizden lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz, 24 Şubat Cuma günü öykü yazarı Nursel Duruel’le söyleşti. Duruel söyleşide öykü okuma ve yazma süreçlerini değerlendirdi. Yazma eyleminin uzun bir okuma yolculuğundan sonra gerçekleşebileceğini belirtti.

Özellikle Türkçeyi doğru kullanmanın öneminden bahseden Duruel, “Öykü yazarının işlenmiş, akıcı, kavrayıcı, derin etkiler yaratan dili olmalıdır. Bu dille öylesine yoğun ve katmanlı öyküler oluşturulmalı ki; kısacık bir metin okuduğunuzda bile sayfalarca sürmüş gibi gelmelidir. Hiç kuşkusuz, bu güçlü etkiyi yaratan bir unsur da, her biri incelikle çalışılmış, birbirine ustaca eklenmiş cümlelerin yarattığı atmosferdir. Sıkı bir şiirin içinizde bir süre yankılanması gibi, başka başka tınılarla uzun süre yankılanırlar zihninizde.” sözlerini paylaştı. Duruel öğrencilerimizin sorularını yanıtladıktan sonra söyleşi sona erdi.

Bilgi Talebi

Bilgi Talebi






    Lütfen formu göndermeden önce " Anaokulu için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " İlkokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Ortaokul için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     

    Lütfen formu göndermeden önce " Lise için Sıkça Sorulan Sorular " yazımızı okuyunuz.
     
     










    Bu Formda alınan kişisel iletişim bilgileri talep ettiğiniz yerleşke, okul, sınıf seçeneklerine göre kayıt bilgilerinin size iletilebilmesi için talep edilmektedir. Başka bir amaçla kullanılmayacak, 3. Şahıs ya da kurumlar ile paylaşılmayacaktır.)